Nalatenschapscoach

Nadenken over je nalatenschap doe je niet dagelijks. Het ook niet zo’n gezellige bezigheid. Toch is het waardevol. Voor jezelf en voor je naasten. Rondom een overlijden komt er veel op nabestaanden af. Bovendien is het vaak erg emotioneel. Als nalatenschapscoach probeer ik een bijdrage te leveren in deze lastige tijd. Zowel bij leven als na overlijden.

 

Bij leven

Een nalatenschap is alles wat je achterlaat wanneer je komt te overlijden. Denk aan goederen, geld of schulden. In een vroeg stadium nadenken over wat er met je nalatenschap moet gebeuren, kan zorgen voor een gevoel van rust en controle. Het is bovendien fijn voor nabestaanden; rondom een overlijden is het vaak al hectisch en emotioneel genoeg. Als nalatenschapscoach neem ik in alle rust met je door wat er allemaal bij komt kijken. Samen maken we een persoonlijk levensdossier. Daarin staan we bijvoorbeeld stil bij lopende verzekeringen, onroerend goed en bankzaken. Ook je persoonlijke wensen rondom de nalatenschap komen aan bod en we maken een goed beeld van je financiële situatie en vermogen. Het levensdossier is daarmee een op maat gemaakt naslagwerk voor jezelf en nabestaanden. Als je wilt, kunnen we ook helpen met het opstellen van een testament. Dat maakt het praten met een notaris in een later stadium vaak net wat makkelijker.

 

Na overlijden
Bij een overlijden komt er van alles kijken. Natuurlijk eerst de uitvaart, maar ook daarna moeten er veel zaken worden geregeld. Nabestaanden wijzen vaak een executeur aan, zoals bijvoorbeeld de echtgenoot/partner of het oudste kind. Deze persoon regelt de praktische taken rondom de nalatenschap. Dat is soms best ingewikkeld. Als erfcoach kunnen we de executeur ondersteunen, adviseren en ontzorgen. We zorgen voor rust en structuur en pakken zaken complementair aan de dienstverlening van de notaris op. Denk aan de afwikkeling van het testament, opzeggen van verzekeringen en lidmaatschappen en de verdeling van de nalatenschap. Maar ook: inboedelverdeling, boedelbeschrijving, aangifte van belastingen (schenk-, erf- en inkomstenbelasting) en beheer van de boedeladministratie. Uiteraard werken we nauw samen met ons netwerk dat bestaat uit specialisten zoals banken, verzekeraars, advocaten, makelaars, juristen en fiscalisten indien nodig.

 

Vreemde combi?
Juist omdat wij inzicht hebben in de financiële situatie van onze klanten, hebben we mooie aanknopingspunten voor onder andere het persoonlijk dossier. Maar het gaat om meer dan dat. Het zit in onze natuur om te helpen. Ons hechte en persoonlijke team staat elke dag in de startblokken voor het geven van de juiste dienstverlening en advies.

 

Gewoon goed geregeld
We zijn geregistreerd coach in het International Coaches register (ICR). In normale-mensen-taal betekent het dat al je zaken bij ons in goede en vertrouwde handen zijn. Nadenken over je nalatenschap doe je niet zo vaak. Dus als je het doet, kun je het maar beter goed doen.

 

Neem contact op
We gaan graag het gesprek met je aan. Neem contact met ons op via 073 - 534 13 40, stuur een e-mail naar info@vannistelrooij.net of vul ons contactformulier in. We kijken uit naar je bericht.

 

Neem contact op

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden die wij bieden? Neem dan contact met ons. Je kunt ons bereiken op kantooruren via telefoonnummer 073 - 534 13 40 en via het e-mailadres: info@vannistelrooij.net. Ook kun je gebruik maken van ons contactformulier dat je op onze contactpagina vindt. Wij staan je graag te woord.

naar de contactpagina